top of page

NOTÍCIES

Els problemes binoculars, un dels factors clau en retards i fracàs escolar. 

 

CGCOO

 

El 30% dels escolars pateix disfuncions visuals que poden conduir a problemes en l'aprenentatge. A més, els problemes binoculars, com a ambliopies i estrabismes, poden donar lloc a fatiga visual, malestar i afecten considerablement a l'eficàcia de la lectura i l'aprenentatge dels escolars”, afirma Juan Carlos Martínez Moral, president del Consell General de Col·legis d'Òptics-Optometristes.

La lectura és un procés d'aprenentatge que s'inicia en l'edat preescolar i continua més enllà de l'etapa acadèmica de l'ésser humà. Durant aqueix procés el xiquet utilitza el seu sistema visual per a transportar al cervell tota informació del que es llig per a la seua interpretació i anàlisi. Açò significa que el primer que ha de fer un xiquet durant l'aprenentatge és veure bé.

Problemes visuals en xiquets per visió en 3D.

 

CGCOO

 

Un prestigiós grup d'investigadors de la Universitat de Berkeley, a Califòrnia (Estats Units) van revelar que l'observació perllongada de contingut de pel·lícules o videojocs en 3D (tres dimensions o estereoscòpia) pot provocar molèsties visuals, mal de cap i fatiga. Segons l'estudi publicat en la revista científica Journal of Vision, el problema de “convergència acomodativa” es produeix perquè els ulls dels espectadors han d'ajustar constantment la distància de la pantalla de cinema o de la videoconsola i el seu contingut en 3D. Aquest canvi constant és el que fa que la visió es canse més del normal, generant visió borrosa, Mal de caps, i fins i tot fatiga ocular.

 

bottom of page